Ajaccio – de hoofdstad van Corsica

Strand Corsica

Fantastische locatie aan de westkant van Corsica in het midden van een beeldschone baai met dromerige witte en honingkleurige stranden… Welkom in Ajaccio, de hoofdstad van Corsica!

Corsica in elk seizoen

De Genuezen die in 1492 Ajaccio hebben gesticht, hadden geen mooiere plek voor hun stad kunnen kiezen. Sindsdien nodigt de zonovergoten hoofdstad van Corsica op elk moment van het jaar bezoekers uit om de getuigenissen van hun rijken te zien – intussen zelfs keizerlijk! – Geschiedenis ontdekken en je overgeven aan de mediterrane sfeer. De beroemdste zoon van de stad is Napoleon Bonaparte, die daar in 1769 werd geboren. Ajaccio maakt indruk met zijn verfijnde charme en zijn ruime boulevards en pleinen, die zijn omzoomd met tal van cafés en restaurants.

De belangrijkste bezienswaardigheden

Het Museum voor Schone Kunsten

Na de herinrichting biedt het Palais Fesch – Musée des Beaux-Arts een breed overzicht van de Italiaanse schilderkunst op 2000 m². Op dit gebied wordt de collectie beschouwd als de tweede belangrijkste collectie in Frankrijk, na die van het Louvre. De meest bekende tentoonstelling is de “Maagd en Kind” van Sandro Botticelli. De met bomen beplante binnenplaats biedt de mogelijkheid om te ontspannen.

Napoleon

Een bezoek aan de geboorteplaats van Napoléon Bonaparte mag niet ontbreken tijdens een verblijf in Ajaccio. Het huis in het hart van de oude stad heeft een sierlijk tuintje. De sociale vooruitgang van de toekomstige keizer is duidelijk zichtbaar in dit gebouw. De keizerlijke geest lijkt nog steeds de kamers te vullen!

La Parata – Sanguinaires-archipel

Dit prachtige landschapsensemble is gelegen aan de westelijke ingang van de Golf van Ajaccio. Het is te bereiken via de kustweg, langs de mooiste stranden van de stad. Verschillende wandelpaden openen de landtong met de Genuese toren en de stranden van Capo di Feno. De archipel van de Sanguinaires-eilanden voor het schiereiland La Parata bestaat uit wilde granieten eilandjes. Van april tot oktober kunt u met een bootverbinding deze fantastische eilandwereld bezoeken.

Na een grondige herstructurering van het gebied is het ecologisch respectvol omgaan met de natuur nu tot prioriteit gemaakt.

Aanreis

Met de auto: U kunt de autoveerboot nemen vanuit Nice of Toulon. Aanbieders zijn Corsica Ferries en Corsica Linea. Vanuit Marseille biedt La Méridionale autoveertochten aan.

Vliegen naar Corsica: rechtstreekse vluchten naar Ajaccio vanuit Amsterdam. Er zijn directe vluchten naar Bastia vanuit Amsterdam.

Ajaccio – de hoofdstad van Corsica
Schuiven naar boven