Professionele websites versus websitebouwer

Home

Er wordt steeds vaker reclame gemaakt voor website bouwpakketten, waarmee iedereen – zonder voorkennis – zogenaamd eenvoudig een professionele website voor het eigen bedrijf kan maken. In ons overzicht van de 6 belangrijkste redenen hebben we samengevat waarom dit maar ten dele waar is en waarom vooral commerciële websites niet geschikt zijn voor modulaire systemen.

Uw eigen bedrijfswebsite: de spil

Voor veel bedrijven is hun eigen website niet meer weg te denken uit het dagelijkse zakenleven. Leads en nieuwe klanten worden grotendeels via de bedrijfswebsite gegenereerd, waardoor je eigen website al snel een onderdeel van je levensonderhoud wordt. Als je echter op het net surft, kom je al snel tal van (veelal kleine en middelgrote bedrijven) tegen die zich op het net nog presenteren met zelfgemaakte websites uit het midden van de jaren 2000.

Deze websites vallen meestal maar om één reden op, en dat is vanwege de vreselijke beelden.

Het argument van veel bestuurders en eigenaren is dan: “Nou, onze contactgegevens staan ​​ook op de oude homepage. Waarom zou ik dan geld uitgeven aan een nieuwe website?” Dergelijke uitspraken laten eigenlijk alleen maar zien dat veel beslissers zich nog steeds niet bewust zijn van het verspilde potentieel dat een slechte website met zich meebrengt. Precies daarom hebben we de 6 belangrijkste redenen op een rij gezet waarom je zeker een professionele website moet laten maken en niet je toevlucht moet nemen tot zelfgemaakte oplossingen of website bouwpakketten.

Een derde van alle bedrijven heeft geen eigen website Veel angstaanjagender is het feit dat, volgens het Bundeskartellamt, slechts ongeveer 66% van de bedrijven in Duitsland een eigen website heeft. Gezien de snelle veranderingen van de afgelopen jaren en de gestaag toenemende digitalisering zou dit in de toekomst voor veel kleine en middelgrote bedrijven het einde moeten betekenen, voor zover de “trein gemist” wordt.

Kortom: waarom zou je überhaupt een website laten maken? In het begin is er natuurlijk altijd de legitieme vraag “waarom”. Dus waarom heb ik een startpagina nodig? Een goede en informatieve website is tegenwoordig onmisbaar om het eigen bedrijf op internet onder de aandacht te brengen en nieuwe klanten te werven. Steeds meer mensen krijgen alleen informatie over bedrijven en diensten op internet.

Het is echter niet langer alleen de desktopweergave van de homepage die bepalend is, maar vooral een responsive versie voor mobiele apparaten, aangezien steeds meer mensen websites bezoeken via hun smartphone of tablet.

Wil je dus een website laten maken Amsterdam, neem dan een proefessioneel uit de omgeving, die je kunt helpen een daverende website te maken.

Professionele websites versus websitebouwer
Schuiven naar boven