Stofzuiger kopen: hoeveel geld heb je te besteden?

Stofzuiger

Wie een stofzuiger wil kopen stelt zich vaak de vraag: wat is de prijs? Hoeveel moet ik besteden aan de aankoop? Natuurlijk kunnen deze vragen niet in het algemeen worden beantwoord, aangezien de prijzen van stofzuigers zeer uiteenlopend zijn. Er zijn toestellen voor 50 euro tot 400 euro en meer. De meeste consumenten willen geld besparen bij het kopen van een stofzuiger en letten op de laagst mogelijke prijs. Dit is echter geen aanbevolen strategie, aangezien goedkope apparaten meestal niet overtuigen. Maar hoeveel stofzuiger krijg ik voor mijn geld? Hoeveel moet u bereid zijn te investeren? Onze gids zal je helpen.

Wat kosten stofzuigers?

Een snelle blik op de stofzuigerklassementen leert dat de prijzen voor stofzuigers sterk variëren. Alles onder de limiet van 50 euro kan met vertrouwen worden omschreven als een goedkope instapklasse, hoewel deze modellen meer op een compromisstofzuiger lijken. Maar val je toch voor de goedkope prijzen, dan betaal je op de lange termijn in de meeste gevallen meer.

Omdat de goedkoopste stofzuiger super aanbiedingen in elektronicawinkels, in de bouwmarkt of op de Grabbeltisch vaak een hoog stroomverbruik hebben. Erger is echter het hogere geluid dat deze modellen veroorzaken, evenals de slechtere kwaliteit, afwerking en zuigkracht die bijna altijd kenmerkend zijn voor een goedkope stofzuiger. De levensduur van de apparaten is navenant beheersbaar. Want terwijl een degelijke stofzuiger de vloeren in je huis met gemak meerdere jaren schoon kan houden, gaan goedkope stofzuigers veel sneller kapot. Een reparatie is meestal niet de moeite waard, dus je moet een nieuwe stofzuiger kopen. Als je het nog steeds niet hebt geleerd, kun je teruggaan naar een zeer goedkoop instapmodel en begint de vicieuze cirkel opnieuw.

Bespaar dus niet aan het verkeerde eind bij het kopen van een stofzuiger. Vooral omdat er in de prijsklasse tussen de 50 en 150 euro hele goede apparaten zijn die perfect zijn voor het schoonmaken van het huis. Voordat je een stofzuiger kiest, moet je belangrijke vragen beantwoorden die van invloed zijn op de keuze van de stofzuiger. Deze omvatten bijvoorbeeld:

  • Hoe groot is het te stofzuigen gebied?
  • Hoe vaak wil ik stofzuigen?
  • Welke vloeren moeten worden gestofzuigd: tapijten of harde vloeren?
  • Moet de stofzuiger speciale uitdagingen aan, zoals dierenhaar?

Is een goedkope stofzuiger voldoende?

Als je zelden wilt of hoeft te stofzuigen en het te stofzuigen gebied is beheersbaar, dan kun je met een gerust geweten rondkijken in de prijsklasse tussen ca. 40 en 70 euro. Maar ook wie op zoek is naar een tweede of derde stofzuiger of vervangend toestel is goed gediend met een goedkoper model. Maar voor hogere eisen moet u minimaal 70 euro investeren. Alle toestellen uit de lagere prijsklassen verdienen de naam busstofzuiger eigenlijk niet. Als u nog steeds een ijzerspaarder bent, moet u op zijn minst de moeite nemen en de tijd nemen om samenvattingen van testrapporten te vergelijken en idealiter een vergelijkingswinnaar te kiezen. Fabrikanten als Clatronic (Clatronic stofzuiger), Progress (Progress stofzuiger), Bomann (Bomann stofzuiger) maar ook Hoover (Hoover stofzuiger) hebben relatief goede modellen in hun assortiment die geen franje hebben en simpel zijn.

Het aanbod in de prijsklasse stofzuigers van 70 tot 100 euro is beduidend groter. Ook bekende stofzuigergrootheden als Dirt Devil (Dirt Devil stofzuigers), Siemens (Siemens stofzuigers), AEG of Bosch (Bosch stofzuigers) hangen hier rond. Onnodig te zeggen dat deze stofzuigers aanzienlijk meer innovatieve en efficiënte technologieën aan boord hebben.

Miele-stofzuigers bieden ook veel prestige

In het topprijssegment daarentegen zijn Miele stofzuigers bijna altijd te vinden. Deze stofzuigers zijn absoluut prestigieus en niet voor niets staan ​​ze bovenaan verschillende lijstjes van de beste. Dat weet de fabrikant natuurlijk ook en vraagt ​​dienovereenkomstig trotse prijzen voor zijn Miele-stofzuigers. Op het gebied van klassieke cilinderstofzuigers heeft Miele niets minder dan 100 tot 129 euro. Veel Miele-fans willen er echter niet over praten en alleen Miele-producten worden in huis gebruikt.

Stofzuigers zonder zak zijn duurder

Naast de klassieke stofzuigers met zak zijn de zakloze stofzuigers nog steeds in opkomst, al is in Duitsland de zakversie nog steeds de duidelijke koploper. Maar hoe ziet de prijsvergelijking tussen stofzuigers met en zonder zak eruit?

In principe kan worden gezegd dat de toestellen zonder tas duurder zijn. Maar de hogere prijs loont voor zover er geen extra kosten zijn voor het kopen van nieuwe stofzuigerzakken na de aankoop. De toestellen van Dirt Devil zijn best goede en zeer populaire stofzuigers zonder zak, al zijn er ook modellen voor ruim onder de 100 euro, die het ook erg goed deden in de test. Geïnteresseerden kunnen veel meer informatie vinden onder Dirt Devil stofzuigers. De fabrikant Dyson heeft zich ook gespecialiseerd in zakloze stofzuigers, maar zit op een beduidend hoger prijsniveau. De stijlvolle Dyson stofzuigers hebben bijna een cultstatus bereikt en hebben een grote aanhang.

Voor- en nadelen van de kosten van stofzuigers

  • Low en high budget modellen
  • verschillende versies beschikbaar
  • grote prijsklasse

Stofzuigerprijzen: tips en conclusie

Zoals alles in het leven heeft kwaliteit zijn prijs. Dit geldt ook voor stofzuigers. Kies je voor een bijzonder goedkoop model, dan moet je rekening houden met een slechtere afwerking, een hoger stroomverbruik en een kortere levensduur. Duurdere stofzuigers daarentegen maken indruk met een betere en hoge zuigkrachtefficiëntie en zijn meestal veel stiller in gebruik. Wil je weinig geld uitgeven aan een stofzuiger, dan moet je de onderste pijngrens stellen op 50 euro, of je kunt een goedkoper instaptoestel gebruiken dat in de samenvattingen van de testrapporten overtuigend was. Anders ligt de prijsklasse voor goede stofzuigers tussen de 70 en 150 euro. Het is niet nodig om meer geld uit te geven, tenzij je absoluut een Miele- of Dyson-stofzuiger wilt. Voor meer informatie verwijzen we je ne naar de volgende pagina: Beste stofzuiger.

Stofzuiger kopen: hoeveel geld heb je te besteden?
Schuiven naar boven