Wafels bakken is heel eenvoudig.

Wafels

Al na een paar minuten heb je de eerste van de heerlijke gebakjes en kun je naar hartelust likken. Zelfs kinderen kunnen wafels maken onder toezicht van een volwassene. Want ook al is wafel bakken gemakkelijk, het wafelijzer is nog steeds erg heet en moet met zorg worden behandeld.

Bak ongeveer 3 tot 5 minuten per wafel.

De afgewerkte wafels worden het best warm en vers gegeten. Maar gekoeld zijn ze nog steeds heerlijk. Als je wilt, kun je ze opwarmen in de oven of in de magnetron (1 minuut). Als je de wafels op een rooster laat afkoelen, worden ze hard en knapperig.

Aan de andere kant, als je ze op elkaar stapelt en in plastic opbergt, blijven ze zacht. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

De wafelbaktips zijn van toepassing op verschillende wafelrecepten. Op deze website staan ​​verschillende wafelrecepten.

Voorbereiding

  1. Eerst moet het wafelijzer worden opgewarmd.
  2. Bij de meeste wafelijzers gaat een lamp uit zodra de benodigde warmte is bereikt.
  3. Vervolgens worden de bakvlakken van het wafelijzer aan de boven- en onderkant ingevet.
  4. Hiervoor zijn boter, margarine of plantaardige olie geschikt.
  5. Verdeel het vet met een deegborstel.
  6. Sommige wafelijzers beloven ook dat ze werken zonder te smeren.
  7. Afhankelijk van het wafelijzer en het vetgehalte in het wafelbeslag is het voldoende om in het begin één keer in te vetten of moet je voor elke wafel opnieuw invetten.
  8. Vervolgens wordt het wafelbeslag op de onderkant van het wafelijzer geplaatst.
  9. Meestal duurt het een paar wafels voordat je weet hoeveel beslag de optimale hoeveelheid is.
  10. Het wafelbeslag wordt met een lepel gelijkmatig verdeeld over de onderkant van het wafelijzer.
  11. De druk van het gesloten wafelijzer kan het beslag tot op zekere hoogte ook verspreiden, maar het resultaat zal betrouwbaarder zijn als je het smeren zelf doet.
  12. Het is het beste als het wafelbeslag het wafelgedeelte van het strijkijzer volledig vult voordat u het wafelijzer sluit.
  13. Daarna wordt het wafelijzer gesloten.
  14. In het begin is er meestal een vrij sterke damp.
  15. Op zijn vroegst na een minuut kun je het wafelijzer een klein stukje openen en kijken of de wafel goed is.
  16. Als je van tevoren kijkt, is de wafel nog te instabiel. Ze is misschien verscheurd.
  17. Na ongeveer 3 tot 5 minuten is de wafel klaar. 18. Bij veel wafelijzers kun je de temperatuur regelen. Je kunt het wafelijzer zo instellen dat de wafels binnen een acceptabele tijd de gewenste bruiningsgraad bereiken.
  18. Gebruik een spatel om de wafel uit het wafelijzer te halen.
  19. Traditioneel wordt de wafel bestrooid met poedersuiker en geserveerd met appelmoes.
  20. Maar je kunt ook kaneel en suiker gebruiken om te bestuiven en andere soorten compote.
  21. Hoe dan ook geserveerd: de wafel zal zeker enthousiaste liefhebbers vinden.

Meer recepten en mooie wafelijzers kun je vinden op https://www.wafelijzer.eu/.

Wafels bakken is heel eenvoudig.
Schuiven naar boven